main.jpg

Key Features

  • Flexible Teaching Area
  • Student Work Room

Forestry Building Refurbishment

The Forestry Building Refurbishment provides users with a more contemporary, comfortable teaching environment that is also suitable for other staff and students of the ANU to utilise. The refurbishment consisted of a reconfiguration of a number of rooms on Level 1 to meet new functional requirements and included the upgrade of the air-conditioning system, to address ongoing ventilation issues for end users.

The works included the creation of a Flexible Teaching Area, providing the faculty with the capability to hold lectures for 90 students, while also providing a number of separate Breakout Rooms for group study. A second, smaller Flexible Teaching Room was also produced to provide a facility for lectures to 40 students, along with a Tutorial Room for up to 20 students.

A Student Work Room, provided workstations for 24 students and a Common Area for collaborative learning. Kitchenette facilities were provided in each of the above listed areas, while the toilets to level 1 were also upgraded as part of this project.

A feature of the project was the use of the exposed timber trusses and solid air conditioning ductwork as part of the new teaching and student work areas, opening up the spaces with higher ceilings.

Working closely with the ANU Forestry team and the design team, Hindmarsh delivered the refurbishment while the building was in full occupation, in time for Semester 2 of 2011. The Forestry Building now have a vibrant teaching and learning space which encourage collaboration between staff and students of the faculty.