main.jpg

Key Features

  • Collaborative Learning Rooms
  • Group Study Rooms

The Hancock Building Refurbishment

The Hancock Building serves as a hub for the Colleges of Science Precinct at ANU, housing a library and a number of tenants in post graduate and administrative functions. The Hancock West Refurbishment saw Level 2 and 3 taken back to the building shell, to allow the construction of a "learning zone" on Level 3 and a "teaching zone" on Level 2, which is tied to minor works to the Level 1 foyer tie the western entrance of the building.

The fitout to Level 2 created a number of 24 and 36 Seat Collaborative Learning Rooms, which contain the latest audio visual technology including digital lecture recording to enable classes to be immediately posted on the ANU intranet.

Level 3 is connected to the Library in the East Wing, with this zone containing large open-plan seating areas along with Group Study Rooms with interactive digital media provide private areas for up to 6 students to work. The custom-made bench seating is a feature of the open areas, encouraging students to either gather in groups or study individually.

Hindmarsh worked closely with the ANU Colleges of Science team and the design team to ensure the refurbishment to Level 2 and 3 met the design brief and achieved the required handover for the Semester 2 of 2011. Delivering the works in an occupied building (library on Level 1, post-graduates on Level 4), further added to the complexity of the project.

Through savings made in value management and strategic tendering, we have been able to incorporate additional scope into the works, with the refurbishment of the remainder of Level 1. The end result has provided ANU a vibrant teaching and learning space which has received a large amount of positive feedback from students and staff alike.