agl_fitout2-pi.jpg

Key Features

  • DIA (SA) Award of Merit, Interior Design - 2004
  • RAIA (SA) Award of Merit, Interior - 2004

AGL Fitout - AGL Centre

The AGL Centre building on the corner of Fullarton and Greenhill Road was developed by Glenmont Properties who have since been acquired by Becton.

The building consists of a two-storey eastern wing and a three-storey western wing connected by a central glass atrium, a naturally vented undercroft providing car parks for 224 cars.

The main tenant was AGL who use the space as a state office incorporating management, administration and call centre activities.

These uses allowed for an interesting and challenging fit-out that incorporated public areas, secure areas, chill out zones, private (quiet) spaces all in all intertwined with traditional office space.

The 5,333 sqm of net lettable floor area provided over 5 separate flexible floor plates maximises the leasing arrangement possibilities. A roof deck at level two provides an external entertaining area, for use by an anchor tenant or separate tenants.

Floor to ceiling curtain wall glazing provides expansive views to the Glenside wetlands, Victoria Park racecourse and to the Adelaide Hills. Sun shade devices control the entry of sun into the building. Passive and active Environmentally sustainable design solutions were incorporated into the design.

Landscaped areas were provided to the north, west and southern fringes of the site with existing significant trees.